нимка: pixabay.com Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) ще

...
нимка: pixabay.com Националната баскетболна асоциация на САЩ и Канада (НБА) ще
Коментари Харесай

В НБА мислят сериозно за увеличаване на бройката на отборите

нимка: pixabay.com 

Националната баскетболна асоциация на Съединени американски щати и Канада (НБА) ще се концентрира върху увеличението на тимовете в шампионата, откакто подпише дълго чакания нов контракт за телевизионните права. Това разгласи комисионерът Адам Силвър, представен от организация Ройтерс.

Силвър посочи, че това е идната огромна цел на НБА, която е с 30 тима и два по-малко от другите водещи шампионати - Националната футболна лига (НФЛ) и Националната хокейна лига (НХЛ).

" Преди да погледнем към разширението, ние би трябвало да приключим с дълготраен контракт за телевизионните права. Тези покупко-продажби са пред завършване и те в действителност ще бъдат за доста години. Надявам се това да генерира повече пари за Лигата и за тимовете, а чак по-късно ще бъдем в позиция за агресия ", съобщи Силвър, представен от организация Ройтерс.

НБА е в договаряния с актуалните и нови медийни сътрудници за договорка, която ще започва от сезон 2025/2026. Според информация на Wall Street Journal, тя ще бъде за период до 11 години и ще донесе към 75 милиарда $ на шампионата по баскетбол, предава Спортал. 

" Експанзията не е нещо, в което можем да сме сигурни. Казвал съм и преди, че би трябвало да обърнем внимание на капацитета. Не желаеме да разреждаме гения в тимовете, само че пък по света сега се играе толкоз доста баскетбол. Аз персонално нямам подозрения, че можем да зареждаме още два тима ", продължи комисионерът на НБА.

" Има голям пазарен интерес, тъй че когато приключим договорката за телевизионните права, тогава ще обърнем внимание и на това ".

Според Силвър, Сиатъл и Лас Вегас сериозен интерес и имат голям капацитет, а видяно в вероятност, един ден и Мексико Сити може да кандидатства за тим. Той обаче акцентира, че " доста други градове в Съединени американски щати и Канада са се свързали с НБА и са показали предпочитание ".

Последното уголемение на НБА бе през 2004 с включването на Шарлът Бобкатс, в този момент Хорнетс. Предишните Хорнетс се реалокираха в Ню Орлиънс и бяха ребрандирани като Пеликанс. След промяната на името те върнаха правата на Хорнетс на града от Северна Каролина.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР